NEDELJA
15
December

Greva


 


Greva


Away We Go


drama / komedija / romantični


VB, ZDA, 2010,92 min


Režija: Sam Mendes


Igrajo: Allison Janney, Catherine O Hara, Jeff Daniels, Chris Messina, John Krasinski, Maya Rudolph, Maggie Gyllenhaal, ...


Burt in Verona, ustaljen, še vedno zaljubljen parček v zgodnjih tridesetih letih, pričakujeta prvega otroka. Nosečnost v šestem mesecu zmoti nepričakovana novica, da se Burtova starša, ki živita v istem mestecu v Koloradu, selita v Evropo, zato se parček odloči preseliti nekam drugam, kjer bosta rojstvo otroka pričakala bližje prijateljem ali sorodnikom.


Odpravita se na dolgo potovanje po Ameriki, na katerem vsa obiskana mesta in svoje bližnje, ki tam živijo, brate, sestre, bivše sošolce, službene kolege, ocenjujeta z mislijo na to, ali želita svojega otroka vzgojiti v takšnem okolju. Oziroma z drugimi besedami: ali je to tisto, kar si, trenutno povsem izkoreninjena, predstavljata pod besedo dom. Na tej nenavadni odisejadi, prepolni nepričakovanih zapletov, razpletov, prepirov in ponovnih zbližanj, Burt in Verona vedno bolj ugotavljata, da ni dom nič oprijemljivega ali takšnega, kar bi lahko našla, temveč nekaj, kar bosta morala ustvariti in opredeliti povsem sama, izhajajoč zgolj iz sebe.


Zrela ljubezenska drama na temo vzajemnosti, zaupanja in prevzemanja odgovornosti, začinjena z žlahtnimi elementi romantično-satirične komedije in posneta v duhu najboljše tradicije ameriškega filma ceste.


 
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Občina Radovljica
Dne: 20.6.2011 20:51:00